Ofisimizde Markalar Nasıl Doğar ?


Ofisimizde Markalar Nasıl Doğar ?

Ofisimizde Markalar Nasıl Doğar ? / 14.06.2022

1. Tasarım Özeti Oluşturmak

Müşteriyi ve ihtiyaçlarını anlamak için, sorular sormalı, işlerini, sektörlerini ve sahip oldukları sorunları net bir şekilde anlayabilmeliyiz.  Grafik tasarım süreci adımlarının bu ilk aşaması, müşteriyle yüz yüze görüşme (en etkili ve hızlı iletişim yöntemi), telefonla görüşme veya e-mail yoluyla iletişimdir.  Tasarım özetinin amacı yöneticinin projeyi anlamasına yardımcı olmaktır. Bu sayede tasarım konseptlerine hakim olabilir, daha verimli bir iş çıkartabilir. Müşteri anlatımları ve notlarını grafikere anlatmamak en güzel yoldur. Müşteri notlarını grafikere vermek sadece grafikerin fikir ve tasarım kabiliyetini kısıtlamaktır.

Müşteri ile AJANSBZN konuşmaları doğrultusunda brifleri grafikerimize verir, fakat tüm hikayeyi anlatılmaz. Asıl başarımızın sırrı bu sanırım, grafikerimiz tüm özgünlüğü ile müşteriyi tanımadan tasarımlarına başlar ve tasarımların %90 ı elenir, tasarımcı bunun farkındadır. Sektördeki rakipler analiz edilir, rakiplerin yanlışları saptanır ve aynı yanlışları yapmamak için o doğrultuda ilerlenir. İşte Başarının sırrı böyle başlar

2. Logo Tasarım Süreci Adımları

Logo tasarımına başlamadan önce ilham aldığınız kaynakları göz önünde bulundururuz. Ayrıca müşterinin işi ile ilgili terimlerini not  ederek bu kelimeleri kapsayan görseller üzerinde çalışırız. Bu aşamada müşterinin de desteğini alarak sektörel renklerin üzerinde çalışırız,  varsa müşterinin hoşuna giden görsel argümanları inceleriz.

AJANSBZN  olarak çağdaş bir tasarım veya eski stil tasarım gibi, aradığımız yazı tipi stili hakkında genel bir fikre sahip oluruz. Fakat mükemmel bir logo için işe yarar bir font bulmak, topladığımız kapsamlı bir font kütüphanesinde gezinmeyi gerektiriyor. “İşin sırrı doğru fontu seçmek” logo tasarımının bütün sırrı bu, doğru bir font seçimi, projenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olması gerektiğinden, fatura basımı, katalog basımı gibi alanlara uyumlu olmalıdır. Hazır fontlar bazen ihtiyacınızı görmeyebilir, online font kullanımı yerine kendiniz yeni çizimler yaparız.

3.  Dijital Maketler Oluşturma

AJANSBZN Örneğin, logoyu müşterinin bir t-shirt üzerinde kullanması durumunda nasıl göründüğü hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamalıyız. Bu yöntem çok etkilidir, uygun örneklerle ve farklı biçimlerde görünüm sağlamak için biraz zaman harcamamız yararına olacaktır.

İlk logo tasarım sunumu, ekranda görüntülenmesini veya yazdırılmasını sağlayan güvenli bir PDF formatına aktarılır. Monitörler renkleri doğru bir şekilde gösteremediğinden ve gömülü baskı profilleri daha doğru bir gösterime olanak tanıdığından mockup sunumlar her zaman kullanılır.

3 Aşamada marka logolarını nasıl tasarladığımızı anlattık, vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Diğer yazılarımız için lütfen takipte kalın.

Yeni Blog Yazıları